Stresszoldó vitaminok az egészségért

A C-vitamin az egyik legközismertebb vitamin, már az óvodások is tudják, hogy az egyik legjobb immunerősítő és antioxidánsként védi a sejtjeinket a félresikerült oxidációs folyamatoktól. Kevésbé ismert oldala a tartós stresszhatás következményeinek enyhítése, az idegi alapon kialakuló krónikus betegségek megelőzése.

shutterstock_246902917_kicsi.jpg

A C-vitamin, mint stresszvitamin

A krónikus stresszhatás romboló hatással van a szív- és érrendszerre, az idegrendszerre, az emésztésünkre, az egész testünk oxigénnel való ellátottságára, és az általános állapotára.

Ha az általános hatásoktól haladunk a konkrétabbak felé, érdemes azzal kezdenünk, hogy a C-vitamin immunerősítő hatása általánosságban is segít ellenállni a stressz fárasztó és lehengerlő hatásával szemben, támogatja szervezetünket a krónikus fáradtság idején és még a depressziót is segít megelőzni. Ha leterheltek és/vagy kimerültek vagyunk, a szervezetünk könnyen megadja magát a kórokozóknak, míg a C-vitamin megóv attól, hogy a terheink mellé egy kiadós megfázás is társuljon.

A C-vitamin rugalmassá teszi az erek falát és erősíti az érrendszert, ezzel segít leküzdeni a magas vérnyomás tragikus következményeit. Csökkenti a trombózis és a stroke kockázatát is.

Érdekes, hogy a stresszes helyzetekből való “kikeveredésben” is mekkora nagy segítség lehet ez a “hétköznapi” vitamin: segíti a stresszhormonok lebontását, és a magas vitaminszint a vérben azt is lehetővé teszi, hogy a minket ért megrázkódtatást gyorsabban dolgozzunk fel és hamarabb megnyugodjunk végül.

Cink

A cink a szervezetünket támogató nyomelemek, vagyis mikromennyiségben szükséges, de nélkülözhetetlen tápanyagok oszlopos tagja. Óriási szerepet tölt be a szervezetünkben zajló számtalan enzimatikus folyamat szabályozásában, a vércukorszint beállításában, az anyagcsere általános hatékonyságában, a hormonrendszer megfelelő működésében és méregtelenítő szerepe is van. Stressz hatására gyorsan kiürül a szervezetből, ezért ebben a helyzetben nagyon fontos a pótlása.

Dr Ehringer C-vitamin+cink kapszula

Az acerolából készülő C-vitamin kivonat és a cink egymás hatását erősítve küzdi le a szervezetünkben a stressz káros hatásait, és tölti fel sejtjeinket új erővel és lendülettel.