A gránátalma szerepe a súlykontrollban

Egyre többet hallhatunk a nálunk még kevésbé ismert gránátalma gyümölcsről, aminek az az oka, hogy a tudomány sorban bizonyítja be áldásos hatásait ennek az ideális esetben hazánkban is megtermő különleges gyümölcsnek.

shutterstock_124287346_kicsi.jpg

Magas vitamintartalma (2 dl léből megvan egy felnőtt napi C-vitamin szükségletének fele), és utolérhetetlen antioxidáns-tartalma (a közismerten antioxidánsban gazdag zöld tea és áfonya kb. ötödannyival rendelkezik csak, mint a gránátalma) mindenféleképpen arra jogosítja, hogy mindennapi étkezésünk része legyen, akár gyümölcs, akár juice, akár kapszula formájában.

A gránátalma támogatja más fogyást elősegítő eszközök hatásait

A diétázás általában megterheli a szervezetünket. Vagy azzal, hogy az étkezésünk óhatatlanul egyoldalúvá válik, vagy azzal, hogy sok mindenről le kell mondanunk, ami korábban vitaminforrásként funkcionált számunkra, esetleg azzal, hogy drasztikusan le kell csökkentenünk a bevitt táplálék mennyiségét és a szervezetünk éhezik.

A gránátalma mindhárom területen hathatós támogatást nyújt: antioxidánsai és gazdag beltartalma kivédi az egyoldalú étkezés és/vagy lecsökkent vitaminbevitel hatásait és jelentősen csökkenti az éhségérzetet is.

Fogyókúrás hatását egy különleges vegyületcsoporttól kapja: CLA-tartalma (azaz konjugált linolsav-tartalma) igen magas, ami elősegíti a táplálékkal bevitt zsírok elbontását, a zsírraktárak felszámolását és a zsírmentes szövetek (azaz az izmok) tömegnövelését.

CLA

A CLA számos területen fejt ki hatást a szervezetünkbe bekerülve. Csökkenti a vércukorszintet, és növeli az inzulin-érzékenységet, amivel előnyösen befolyásolja a diabéteszt, csökkenti a vérzsír-szintet és a koleszterinszintet, továbbá rákellenes hatását is vizsgálják.

A gránátalma semlegesíti az elhízás hatásait

Amellett, hogy a fogyást és a zsírbontást elősegíti, a gránátalma azért nagyon hasznos a túlsúllyal küzdők számára, mert nagy mértékben hozzájárul az erek egészségének és rugalmasságának megőrzéséhez, és így csökkenti az elhízás szövődményeinek kialakulási esélyeit.

A Dr. Ehrenberger gránátalma kapszula szabadalmaztatott Pomella kivonatot tartalmaz, amely a teljes gyümölcsből készül. Maximalizált felszívódású, teljesen természetes alapanyagokból készült kapszuláink adalékanyagoktól mentesek.